Mijn voormalige werkgever uit de AV-techniek benaderde mij voor een uit de hand gelopen situatie in zijn achtertuin. Daar stond een coniferenhaag die de laatste jaren de snoeibeurt gemist had. Het resultaat: een uit de kluiten gewassen coniferenhaag van 12 meter hoog. Tijd om de zaag erin te zetten. 

Klimmen en zagen

De coniferen namen veel licht en ruimte in de tuin in. Het was niet mogelijk om de 5 coniferen bomen volledig te laten vallen. Ook was het niet toegankelijk met een hoogwerker. Daarom was klimmend afbreken hier de beste oplossing. Al gauw bleek dat niet alleen de conifeer de snoeibeurten gemist had; de naast geplaatste blauwe regen was óók, in alle 5 de bomen, omhoog geklommen tot 12 meter hoog. Een kleine tegenvaller, want hierdoor wordt het klimmen lastiger gemaakt. Maar dat mag de pret niet drukken; aan het eind van de dag waren de coniferen gewoon verwijderd. 

Stronken en boomwortels verwijderen

Nadat de coniferen waren opgeruimd was het tijd voor een nog grotere machine: de stronkenfrees. Hiermee kan ik de boomstronken en boomwortels verwijderen. Nu kan de tuin weer opnieuw worden ingericht. 

Het stamhout wou de opdrachtgever graag zelf houden; voor het takkenafval hadden we een container laten plaatsen door de plaatselijke milieudienst.

Bekijk hieronder de timelapse van het afbreken van de coniferen.

Categories:

Tags:

Comments are closed