Verantwoord boomonderhout

Het stimuleren van een optimale levenscyclus van een boom; dat is waar In De Boom voor staat. Met de juiste verzorging maken én houden we de boom mooi, zodat deze kan uitgroeien tot weer een uniek prachtexemplaar. 

Werkwijze

Elke boom is uniek. Onze verzorging is dan ook afgestemd op de fase waarin de boom zich bevindt. Grofweg zijn er 4 fases te onderscheiden.

Boom planten

Het begint bij het ontstaan van de boom. Deze kan op natuurlijke wijze beginnen met groeien, of deze kan geplant worden. Bij het zelf planten is het belangrijk om rekening te houden met de grondsoort en standplaats. Zo geef je de boom vanaf het begin een goede basis om te groeien.

Boom snoeien

De boom groeit! Om ervoor te zorgen dat deze, ook in de toekomst, mooi en veilig wordt kan vormsnoei worden toegepast. Onderhoudssnoei is de periodieke controle van de boom, de APK. Op het juiste moment en juiste manier de boom verzorgen is de basis voor een langdurige en gezonde groei.

Onderzoek en veiligheid

Hoe ouder en groter de boom wordt, hoe belangrijker het aspect veiligheid wordt. Zodra de boom minder vitaal wordt is de kans groter dat deze schade kan aanrichten. Met een boomveiligheidscontrole kunnen de risico’s tijdig worden ingeschat, en eventuele maatregelen op tijd worden genomen. Soms vormt kroonverankering een uitkomst om de vorm van de boom te behouden, zelfs als deze dreigt uit te breken. Tevens wordt bij de boomveiligheidscontrole gekeken naar eventuele aantastingen van schimmels of zwammen.

Boom vellen

Soms kan de kap de enige juiste oplossing zijn voor een boom. Bijvoorbeeld vanwege een ziekte, infectie, of wanneer deze simpelweg te groot is voor de plek waar hij staat. Ook een moeilijk toegankelijke boom kunnen we met behulp van klimtechnieken vellen. Het hout kunt u zelf houden voor brandhout, of wij voeren het voor u af.

groenkeur-boomveiligheidscontroleur-keurmerk

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op

Offerte aanvragen

Hoe kan ik u helpen? Vraag vrijblijvend een offerte aan en ik neem contact met u op voor de mogelijkheden. Probeer zoveel mogelijk informatie te geven. Een foto zegt meer dan duizend woorden, dus als u deze toevoegt kan ik u beter en sneller helpen om tot een goede oplossing te komen.