Gemeente Westerveld is een gemeente in het zuidwesten van provincie Drenthe, en grenst aan Overijssel en Friesland. De gemeente is in 1998 ontstaan uit de gemeenten Havelte, Diever, Dwingeloo en Vledder na een gemeentelijke herindeling. In de gemeente wonen zo’n 20.000 inwoners (1 augustus 2020, CBS), en het bestaat uit 283 km2 oppervlakte. Daarmee is de gemeente één van de dunstbevolkte gemeenten van Nederland. In de hele gemeente staan ruim 800.000 bomen; daarmee is het de gemeente met de meeste bomen van Drenthe en staat het voor heel Nederland op plaats 2. Gemeente Westerveld telt 43 bomen per inwoner. Al deze bomen hebben periodiek onderhoud nodig. In de Boom is gespecialiseerd in het onderhoud en de verzorging van bomen. 

Boomverzorging in Diever, Havelte, Vledder, Dwingeloo

In de Boom verzorgt bomen in de hele gemeente Westerveld, dus ook in Diever, Havelte, Vledder, Dwingeloo en omliggende dorpen. Diensten die we uitvoeren zijn onder andere: 

Bomen snoeien, bomen kappen

In de Boom is gespecialiseerd in het snoeien en kappen van bomen op lastig toegankelijke plekken. Wanneer een boom dicht bij een schuurtje, woning of ander gebouw staat, is er een risico dat een afgezaagde tak op dit gebouw valt. Om dit te voorkomen gebruikt In de Boom klim- en afvangtechnieken, waarmee het gezaagde deel beheerst en veilig naar de grond wordt gebracht. Zo wordt ongewenste schade aan je gebouwen voorkomen. 

Moet ik een kapvergunning aanvragen in gemeente Westerveld? 

Voor het kappen van bomen heeft u soms een kapvergunning nodig. De vuistregel of een kapvergunning nodig is in Westerveld binnen de bebouwde kom is dat dit wel nodig is als de dwarsdoorsnede op 1.30 meter (borsthoogte) meer dan 30 centimeter bedraagt. De exacte voorwaarden vindt u op de website van Gemeente Westerveld. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen bomen binnen en buiten de bebouwde kom. 

Boom onderhoud door In de Boom

In de Boom is gespecialiseerd in boomonderhoud. Belt u In de Boom, dan belt u Thijs van der Wal. Thijs is gecertificeerd boomverzorger (ETW) en heeft een eigen, eerlijke kijk op bomen. Hoe minder snoeiwonden een boom heeft, hoe mooier en vitaler de boom wordt. Soms geeft een boom echter overlast voor de mens, of deze is ziek en vormt daardoor gevaar; in zo’n geval kan een boom prima gesnoeid of gekapt worden. 

Offerte aanvragen

In de Boom wordt gekenmerkt door deskundig en eerlijk advies, heldere communicatie en verantwoord boomverzorging. Vraag dus gerust vrijblijvend een offerte aan. Stuur indien mogelijk foto’s mee via het formulier. Zo kunnen we de situatie beter inschatten en kunnen we een beter passend voorstel doen. U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie. Heeft u ons direct nodig? Bel dan gerust, op 06-52687452. 

Direct een offerte aanvragen